Noskurser

 

NOSKURSER

KANTARELLSÖK

 

Lär hunden hjälpa till att hitta och markera svamp i skogen. Hundarna får lära sig känna igen doften och jobba in en markering. Vi har en härlig kurs ute med våra hundar. Vi jobbar med svampsök och markeringar, målet att alla ska kunna markera när de hittar svampen. Du får med dig verktyg hur du kan "jobba in" annan svamp (annan doft). Max 8 hundar.

 

7,5 h – 1 5OO kr

NOSE WORK

 

En härlig sport och hundträning som utmanar både dig och din hund och ger er mer samarbete och glädje tillsammans. Det är enkelt för alla att sysselsätta sig med Nose Work. På tävling finns det tre olika klasser och i varje klass tillkommer en ny doft och svårigheten höjs. I alla klasser tävlar man i momenten behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. Se www.snwk.se för mer information om sporten.

 

NOSE WORK STEG 1

Vi startar med momenten inomhussök och behållarsök samt introducerar den första doften; eukalyptus. Under kursen prövar vi olika metoder att lära in doft, hur man hanterar hydrolaten och vi lär hundarna att söka. Du som förare får träna på grundläggande handling och att läsa din hund.

 

7,5 h - 1500 kr

 

NOSE WORK STEG 2

 

För dig som har gått Nose Work steg 1. Vi tränar vidare på momenten inomhussök/behållarsök och startar med utomhussök och fordonssök. Du får lära dig hur man kan effektivisera söken och få säkrare markeringar. Vi jobbar med att rena eukalyptusdoften men introducerar även lagerblad.

 

7,5 h - 1500 kr

 

NOSE WORK TRÄNINGSGRUPP

 

För dig som har gått Nose Work steg 2 och vill fortsätta träna Nose Work med hjälp av instruktör. Då träningsupplägget anpassas utifrån deltagande ekipage passar den både dig som vill aktivera din hund och dig som vill satsa på tävling.

 

6 h - 800 kr

 

NOSE WORK FÖRDJUPNING

 

Fördjupningskurs Nose Work 18-19 november

,Lördag och söndag: 9.00-16.00

En kurs för dig som vill fördjupa dig både praktiskt och teoretisk i Nose Work! Under kursen får du lära dig om hundens luktsinne, vad doft är och hur doft sprids. Genom att vi utmanar hundarnas nosar på olika sätt samt att vi jobbar med olika typer av sök får du bättre kännedom om just dig och din hunds starka och svaga sidor. Kombinerat med kunskaperna från teorin ger det dig möjlighet att lägga upp framtida egenträning på ett anpassat och effektivt sätt så att ni kommer framåt i er träning och att Nose Work fortsätter att vara roligt för både dig och din hund.

 

På kursen varvar vi teori/föreläsningar med praktiskt arbete. Vi kommer att hålla till på Hundens Hus Sundsvall och på några andra ställen i Sundsvall. En del i det praktiska arbetet är att vi observerar varandras sök och tränar på att ge feedback vilket gör att du blir duktigare på att se viktiga detaljer i söken som du själv kan ha nytta utav. Därför har vi få ekipage på kursen; maximalt 6 ekipage.

 

Att träna med hund är mycket bra och roligt men ibland kan det vara ännu mer lärorikt att se på och helt kunna koncentrera sig på vad som händer under söken. Vi erbjuder därför också 4 observatörsplatser.

 

Instruktörer på kursen är Marie Hedin (Hundcampus i Halmstad) och Sara Stenmark (Hundens Hus Sundsvall).

 

Pris

Med hund: 2000 kr (förkunskaper Nose Work steg 2 eller motsvarande)

Observatörsplats: 1200 kr (förkunskaper Nose Work steg 1)

 

 

 

PERSONSPÅR STEG 1

 

Du får lära dig lägga spår och även låta hunden gå spår lagda av andra kursdeltagare. Du får med dig redskap att kunna jobba med försvåringar för bra aktivering tillsammans med hunden. Max 8 hundar.

 

8 h – 1500 kr

PERSONSPÅR STEG 2

 

För dig som gått personspår steg 1. Vi ökar svårigheterna från varje individs nivå. Ger hunden nya utmaningar som ökar på ert samarbete. Max 8 hundar.

 

8 h – 1500 kr

 

MIXKURS PERSONSPÅR OCH VILTSPÅR

 

6h- 1200 kr

 

Du får lära dig lägga spår/viltspår och även låta hunden gå spår lagda av andra kursdeltagare. Du får med dig redskap att kunna jobba med försvåringar för bra aktivering tillsammans med hunden.

Max 8 hundar.

 

PERSONSÖK

 

På denna kurs jobbar vi med personsök och hundarna får lära sig att söka personer i skogen och även hur de ska markera för matte/husse att de har hittat någon. 
När man tränar sök är vindar, belöningar och framförallt träningskamrater otroligt viktigt! Hundarna söker en i taget så här kan även den hund som har svårt att jobba med andra hundar vara med. Max 6 hundar.

 

1O h – 1500 kr

 

VILTSPÅR

 

Viltspår som aktivering- en härlig stund tillsammans! Du får lära dig lägga de enklaste spåren till att prova på att öka svårigheter. Max 8 hundar.

 

8 h – 1 50O kr

 

 

ÖVRIGT

 

 

FÖRDJUPNINGSHELG NOSEWORK!

18-19 NOVEMBER 9-19

läs mer under noskurser!

 

 

TERAPIHUNDSUTBILDNING

Nya inprovningar våren 2018

Start : Sundsvall och Veberöd

 

 

ANMÄLAN & FRÅGOR

lena@hundenshus.com

 

O7O - 286 49 8O

 

AKTIVITETER

FIKAKVÄLLAR

 

 

 

Obligatorisk föranmälan för alla aktiviteter

 

 

KURSSTARTER

SPÅR/VILTSPÅR

2017-09-26

KONTAKT OCH VARDAGSLYDNAD STEG 1

2017-09-27 2 kurser

Fulbokade!

 

 

NOSE WORK STEG 1

2017-09-30

Fullbokad nya starter kommer

 

AGILITY nybörjare

2017-10-05

 

FÖRDJUPAD HUNDSPRÅKSKURS

2017-10-24 1 plats kvar

 

VALPKURS

2017-10-23

 

UNGHUNDSKURS

2017-11-07