Valp & vardagslydnad

 

VALP OCH VARDAGSLYDNADSKURSER

VALPKURS

 

En kurs för valpar upp till fem månader. En hundägarutbildning som innehåller teoridag och en valpspråkslektion med hundpsykolog där du får lära dig att läsa av din hunds språk och personlighet tillsammans med andra valpar.Våra välutbildade Diplomathundar finns med på den lektionen så din valp får träffa vuxna språksäkra och trygga hundar. Under kursen kommer valpen att få en bra grund i passivitet, kontakt, inkallning och koppelträning. Dessutom kommer vi att träna på av- och på knapp, hantering, förbudsträning och den viktiga leken. Max 8 hundar.

 

12-13 h – 1800 kr

KONTAKT OCH VARDAGSLYDNAD STEG 1

 

En kurs för hundar över fem månader. En hundägarutbildning som innehåller teoridag med hundpsykolog. Den första praktiska lektionen lägger vi energi på hundarnas språk och hundmötesteknik. Hunden får en bra grund i passivitet, kontakt, inkallning och koppelträning. Dessutom kommer vi att träna på av- och på knapp, hantering, förbudsträning och den viktiga leken. Max 7 hundar.

 

12-13 h – 1 800 kr

UNGHUNDSKURS

 

För dig som gått valpkurs eller kontakt- och vardagslydnad steg 1. Vi träffas varannan vecka och tränar vardagslydnad efter din hunds behov. Vi jobbar oss närmre andra hundar och anpassar störningen efter varje individs nivå. Vi tränar både inomhus och utomhus. Max 8 hundar.

 

9 h – 1 500 kr

KONTAKT OCH VARDAGSLYDNAD STEG 2

 

För dig som har gått kontakt och vardagslydnadskurs steg 1 eller unghundskurs. Vi fortsätter jobba med vardagslydnaden för att få mer stadga även med störning. Vissa lektioner är utomhus. Max 8 hundar.

 

9 h – 1 500 kr

KONTAKT OCH VARDAGSLYDNAD STEG 3

 

För dig som har gått unghundskurs, kontakt och vardagaslydnad steg 2 eller motsvarande. Vi tränar på att kunna föra din hund lös med små signaler och vi jobbar med lina på promenaderna, i möten och inkallning. Flera av lektionerna är utomhus för mycket störningsträning. Max 8 hundar.

 

9 h – 1 500 kr

TVÅHUNDSKURS

 

För dig som har flera hundar i din flock och vill ha samma ordning på båda vid promenad och övrig träning. Vi kikar på din flocks relation för att få bästa samspelet. Förkunskap för kursen är vardagslydnadskurs för båda hundarna. Max 6 par/12 hundar.

 

9 h – 1 600 kr

SENIORKURS

 

En kurs för hundar som är fem år eller äldre. Vi jobbar med bra aktivering på enskild nivå för att ge hunden ett glädjefullt och rikare liv. Ni får lära er att massera och stretcha din hund för ökat välbefinnande och lära er att känna igenom hunden. En veterinär kommer även och berättar om de vanligaste problemen som finns för äldre hundar och vad vi kan hålla koll på. Max 6 hundar.

 

7,5 h – 1 500 kr

HUNDMÖTESKURS

 

För dig som upplever det problematiskt att möta andra hundar på promenad. Här får du lära dig varför hunden reagerar som den gör och hur du på bästa sätt kan lösa just din hunds hundmöten. OBS! Om din hund inte alls kan umgås med några hundar - se beteendeutredning. Kursen har en hundpsykolog och ett diplomatshundsekipage för att kunna erbjuda den bästa hjälpen. Max 4 hundar.

 

8 h – 1900 kr

FÖRDJUPAD HUNDSPRÅKSKURS

 

En fördjupad hundspråkskurs där vi går igenom hundens språk och beteende, filmar möten med era hundar och våra diplomathundar. Filmning hemma med flock eller kompisar. Liten grupp för att kunna analysera och jobba vidare med varje hunds styrkor och stärka andra sidor. Inga problembeteendehundar - då får du gå som observatör och endast filma hemma. Max 6 hundar.

 

16 h – 2 5OO kr

 

 

KURSSTARTER

 

Här ser du startdatum - ni som står på intresselistan får schema via mejl

För frågor rörande schema o anmälan :

lena@hundenshus.com

 

 

Valpkurs

Kontakt och Vardagslydnad steg 1

20/3

 

Klickerkurs

25/3

 

Do as I do

En dags kurs lördag 23/3

 

Agility steg 2 26/3

 

Hundmöteskurs

3/4

 

Rallylydnad steg 2 10/4

 

Nose Work- steg 2

Utomhus & Fordonsök

7/5

 

 

 

 

 

 

 

AKTIVITETER

FIKAKVÄLLAR

Torsdag 28 mars

1745-ca19

Här är alla välkomna!

Obligatorisk föranmälan för alla aktiviteter

 

 

ÖVRIGT

 

TERAPI & SKOLHUNDSUTBILDNING

Inprovningar för nästkommande starter pågår

START 9 AUGUSTSundsvall

START 2 JUNI Veberöd samt höstterminen.

 

Ev Start i Piteå HT 2019

 

 

ANMÄLAN & FRÅGOR

O7O - 286 49 8O

lena@hundenshus.com

 

 

Återförsäljare av Metizosele och koppel.

Vid köp ställer vi in och ger dig träningsråd.