Valp & vardagslydnad

 

VALP OCH VARDAGSLYDNADSKURSER

VALPKURS

 

En kurs för valpar upp till fem månader. En hundägarutbildning som innehåller teoridag och en valpspråkslektion med hundpsykolog där du får lära dig att läsa av din hunds språk och personlighet tillsammans med andra hundar. Under kursen kommer valpen att få en bra grund i passivitet, kontakt, inkallning och koppelträning. Dessutom kommer vi att träna på av- och på knapp, hantering, förbudsträning och den viktiga leken. Max 7 hundar.

 

12-13 h – 1800 kr

KONTAKT OCH VARDAGSLYDNAD STEG 1

 

En kurs för hundar över fem månader. En hundägarutbildning som innehåller teoridag med hundpsykolog. Den första praktiska lektionen lägger vi energi på hundarnas språk och hundmötesteknik. Hunden får en bra grund i passivitet, kontakt, inkallning och koppelträning. Dessutom kommer vi att träna på av- och på knapp, hantering, förbudsträning och den viktiga leken. Max 7 hundar.

 

12-13 h – 1 800 kr

UNGHUNDSKURS

 

För dig som gått valpkurs eller kontakt- och vardagslydnad steg 1. Vi träffas varannan vecka och tränar vardagslydnad efter din hunds behov. Vi jobbar oss närmre andra hundar och anpassar störningen efter varje individs nivå. Vi tränar både inomhus och utomhus. Max 8 hundar.

 

9 h – 1 500 kr

KONTAKT OCH VARDAGSLYDNAD STEG 2

 

För dig som har gått kontakt och vardagslydnadskurs steg 1 eller unghundskurs. Vi fortsätter jobba med vardagslydnaden för att få mer stadga även med störning. Vissa lektioner är utomhus. Max 8 hundar.

 

9 h – 1 500 kr

KONTAKT OCH VARDAGSLYDNAD STEG 3

 

För dig som har gått unghundskurs, kontakt och vardagaslydnad steg 2 eller motsvarande. Vi tränar på att kunna föra din hund lös med små signaler och vi jobbar med lina på promenaderna, i möten och inkallning. Flera av lektionerna är utomhus för mycket störningsträning. Max 8 hundar.

 

9 h – 1 500 kr

TVÅHUNDSKURS

 

För dig som har flera hundar i din flock och vill ha samma ordning på båda vid promenad och övrig träning. Vi kikar på din flocks relation för att få bästa samspelet. Förkunskap för kursen är vardagslydnadskurs för båda hundarna. Max 6 par/12 hundar.

 

9 h – 1 600 kr

SENIORKURS

 

En kurs för hundar som är fem år eller äldre. Vi jobbar med bra aktivering på enskild nivå för att ge hunden ett glädjefullt och rikare liv. Ni får lära er att massera och stretcha din hund för ökat välbefinnande och lära er att känna igenom hunden. En veterinär kommer även och berättar om de vanligaste problemen som finns för äldre hundar och vad vi kan hålla koll på. Max 6 hundar.

 

7,5 h – 1 500 kr

HUNDMÖTESKURS

 

För dig som upplever det problematiskt att möta andra hundar på promenad. Här får du lära dig varför hunden reagerar som den gör och hur du på bästa sätt kan lösa just din hunds hundmöten. OBS! Om din hund inte alls kan umgås med några hundar - se beteendeutredning. Kursen har en hundpsykolog och ett diplomatshundsekipage för att kunna erbjuda den bästa hjälpen. Max 4 hundar.

 

8 h – 1700 kr

FÖRDJUPAD HUNDSPRÅKSKURS

 

En fördjupad hundspråkskurs där vi går igenom hundens språk och beteende, filmar möten med era hundar och våra diplomathundar. Filmning hemma med flock eller kompisar. Liten grupp för att kunna analysera och jobba vidare med varje hunds styrkor och stärka andra sidor. Inga problembeteendehundar - då får du gå som observatör och endast filma hemma. Max 6 hundar.

 

16 h – 2 5OO kr

 

 

AKTIVITETER

ÖPPENTRÄNINGAR

 

Agilitymed Hanna

måndag 26/11

19.30-21

Rallylydnad med Ingrid

Söndag 25/11 12-13.30

Lördag 15/12 12-13.30

PROMENADER

 

21 /11 13 .00 Stadsmiljö

29/11 13.30 Södra stadsberget

FIKAKVÄLLAR

 

Tyvärr har vi byggnadsarbetare som lånar den lokalen inga mer fikakvällar denna termin

 

Obligatorisk föranmälan för alla aktiviteter

 

 

KURSSTARTER

Här ser du startdatum- för hela planeringen mejlar du lena@hundenshus.com

VALPKURS

2018-11-08fullbokad

 

KONTAKT&VARDAGSLYDNAD 1

2018-11-22

Fullbokad

 

 

AGILITY STEG 1

varannan lördag

start 18-12-01-19-03-24

 

 

ÖVRIGT

 

TERAPI & SKOLHUNDSUTBILDNING

Höstens starter fullbokade,

nya inprovningar för nästkommande starter börjar under hösten.

START 21 FEBRUARI

 

ÅRETS JULFEST

Tisdag 11 dec 18- ca 20.00

Luciatåg med våra Terapi & Skolhundar och diplomathundar.

Julklappstips: Presentkort och fina erbjudanden under kvällen på kurser och i ”shopen”

OBS! Föranmälan via mail lena@hundenshus.com

så vi kan beräkna fika och meddela tomteverkstaden

Sista anmälningsdag måndag 4/12!

Julfesten är utan hundar så alla som vill får plats.

 

 

 

Varmt välkomna önskar Lena, Sofia, Hanna, Sara, Carina, Elisabeth och Ingrid & våra fyrbenta vänner!

 

 

 

FÖRELÄSNING MED PER JENSEN

Söndag 24 februari, Läs mer här!

ANMÄLAN & FRÅGOR

O7O - 286 49 8O

lena@hundenshus.com

 

 

Återförsäljare av Metizosele och koppel.

Vid köp ställer vi in och ger dig träningsråd.