Terapihundsutbildning

 

Vår Socialatjänstehundsutbildning är kvalitetssäkrad och godkänd av branschorganisationen för hundföretag: Sveriges hundföretagare- de ställer höga krav på lärarledda lektioner och våra utbildningar som instruktör och hundpsykolog är godkända där.

 

 

OM VÅR UTBILDNING

Arbetar du eller vill du arbeta inom vård, omsorg, skola eller psykiatri och vill lära din hund att samarbeta med dig i ditt arbete? Då är terapihundsutbildningen något för dig. Du kan gå vår terapihundutbildning från norr till söder. Vi håller utbildningar i Sundsvall, Veberöd/Lund

Inprovningar i full gång!

Utbildningsstart våren och hösten 2018 se längre ner på sidan..

OM UTBILDNINGEN

 

Hälsa, etik och personliga förutsättningar är centrala begrepp i vår utbildning. Såväl för två- som fyrbenta. Vi har utbildat flertalet ekipage för vård och omsorg men även inom psykiatrin och rättspsykiatrin. Vår terapihundsutbildning är bred och anpassas efter din inriktning. Alla ekipage behöver kunna tolka och se sin hunds personlighet och behov och bygga vidare utifrån det. Säkerheten kommer alltid i första hand och för oss är även dokumentationen viktig. Tillsammans med din kompetens skapar vi unika möjligheter för varje team!

Under utbildningen lär föraren känna av sin hund så att de får ett tryggt samspel i sitt arbete – för såväl hund, förare och brukares skull. Utbildningens grundtanke är att ekipaget ska lära sig lita på varandra. Det innebär att föraren behöver kunskap för att kunna läsa av sin hunds reaktioner i alla tänkbara situationer. Hunden måste lita på sin förares stöd och ha dennes förtroende. Hunden kommer också att lära sig en hel del färdigheter anpassat efter var just det teamet ska arbeta. Viktig för oss att hundarna blir välutbildade och säkra på sin uppgift och har arbetsglädje eftersom alla hundar är individer och ska få följa sitt mönster i att möta människor.

 

Utbildningen omfattas av lärarledda lektioner, praktik, träningsdagbok, specialpraktik och hemuppgifter. Eleven ska även läsa och recensera böcker som är relevanta för utbildningen. Specialarbete som redovisas skriftligt och muntligt. I utbildningen ingår bland annat inlärning av hundspråk, inlärningspsykologi, metodik och pedagogik. Alla lektioner är lärarledda för att på bästa sätt skapa personlig utveckling. Det är självklart för oss att tillbringa mycket tid tillsammans då hundarna lär sig av alla deltagare och vi ska se varje steg som det enskilda teamen tar.

 

7 block under 1 år – 22 9OO kr exkl. moms286255 inkl.

Utbildning annan ort än Sundsvall 24.900 exkl.moms 31.125 inkl.

 

I priset ingår: Inprovning, utbildning, arbetssele, examnination .

Du kan välja att utbilda din hund till både Terapi och skolhund.

Inga övriga avgifter tillkommer.

INPROVNING

 

Inprovning av såväl hund som förare sker före start av lärare. På inprovning tittar man på hundens grundpersonlighet och dennes vilja och uppskattning av att ta kontakt och samspela med människor utanför den egna familjen. Under hela utbildningen provar vi på olika miljöer och situationer för att se vad hunden vill och känner sig bekväm i – det görs inte på en dag. Vi går även igenom informationen som skickats ut om utbildningens utformning och total kostnad samt hur många timmar utbildningen kräver. Det ska vara klarhet som skapar trygghet att veta vad som förväntas samt ekonomi och tid. Vi tar gärna emot unga hundar då de har en fantastisk förmåga att formas – allt sker individanpassat så praktik och träning sker alltid efter hundens mognad utan extra kostnad om du behöver hålla på lite längre beroende på hundens faser.

EXAMEN

 

Ekipagen examineras genom en teoretisk tenta samt ett praktiskt prov. Varje ekipage måste även dokumentera och presentera sitt arbete och hur man kopplar det till sin hund. Efter godkänd examen ges ett giltighetsintyg som gäller i två år från examensdagen. För att säkerställa kvaliteten hos ekipaget görs en återkoppling innan ett nytt intyg kan utfärdas. Examinerade team ingår i gruppen Sociala tjänstehundar – godkänd för försäkring. Diplomerad Terapi/Skolhund beroende på din arbetsplats. Individuellt intyg för just din hunds arbetsplats.Vi examinerar hundteamen- din egen utbildning har du redan genomgått och examinerats för.

VÅRA LÄRARE

 

Lena Andersson – Specialiserad hundspsykolog och VD för Hundens Hus i Sundsvall.

Lena Stenvall – Arbetar i Skellefteå kommun projektledare för ”Psykisk hälsa i fokus”.

 

INPROVNINGAR:

Februari inför start Humlamaden våren och hösten 2018

Januari 2018 inför start SUNDSVALL sommaren 2018

ANMÄLAN & FRÅGOR om utbildningen

 

Kontakta Lena Andersson via lena@hundenshus.com.

 

 

KURSSTARTER

 

VALPKURS

2018-02-20

 

AGILITY STEG 1

2018-01-18 fullbokad

RALLYLYDNAD STEG 1

2018-01-20 lördagar

NOSE WORK STEG 2

(inomhus och behållare)

2018-01-20 lördagar fullbokad

 

NOSE WORK STEG 1

2018-01-23

 

FYSTRÄNING

2018-01-29

För info och anmälan till denna kurs, kontakta ann.timan@hotmail.com

 

KONTAKT & VARDAGSLYDNAD STEG 1

2018-01-31

 

AKTIVERINGSKURS

2018-02-05

 

RALLYLYDNAD steg 1

2018-03-01

 

NOSE WORK STEG 2

2018-03-06

 

AGILITY STEG 2

2018-03-15

 

AKTIVITETER

ÖPPENTRÄNINGAR

2018-01-22

18.30-19.45 Vardagslydnad med Lena

 

PROMENADER

2018-01-26

Hundens Hus -socialpromenad

14.00 stadsträning

 

FIKAKVÄLLAR

2018-01-17

17.45-19.00

 

 

 

Obligatorisk föranmälan för alla aktiviteter

 

 

 

ÖVRIGT

 

TERAPIHUNDSUTBILDNING

Nya inprovningar vårterminen 2018

Start : Sundsvall och Veberöd

 

FÖRELÄSNING MED PER JENSEN

2018-03-04

10.00-13.00

ANMÄLAN & FRÅGOR

 

lena@hundenshus.com

 

O7O - 286 49 8O