Valp & vardagslydnad


VALP OCH VARDAGSLYDNADSKURSER

VALPKURS


En kurs för valpar upp till fem månader. En hundägarutbildning som innehåller teoridag  och en valpspråkslektion med hundpsykolog där du får lära dig att läsa av din hunds språk och personlighet tillsammans med andra valpar.Våra välutbildade Diplomathundar finns med på den lektionen så din valp får träffa vuxna språksäkra och trygga hundar. Under kursen kommer valpen att få en bra grund i passivitet, kontakt, inkallning och koppelträning. Dessutom kommer vi att träna på av- och på knapp, hantering, förbudsträning och den viktiga leken. Max 8 hundar.


12-13 h – 1800 kr

KONTAKT OCH VARDAGSLYDNAD STEG 1


En kurs för hundar över fem månader. En hundägarutbildning som innehåller teoridag med hundpsykolog.  Den första praktiska lektionen lägger vi energi på hundarnas språk och hundmötesteknik. Hunden får en bra grund i passivitet, kontakt, inkallning och koppelträning. Dessutom kommer vi att träna på av- och på knapp, hantering, förbudsträning och den viktiga leken. Max 7 hundar.


12-13 h  –  1 800 kr

UNGHUNDSKURS


För dig som gått valpkurs eller kontakt- och vardagslydnad steg 1. Vi träffas varannan vecka och tränar vardagslydnad efter din hunds behov. Vi jobbar oss närmre andra hundar och anpassar störningen efter varje individs nivå. Vi tränar både inomhus och utomhus. Max 8 hundar.


9 h – 1 500 kr

KONTAKT OCH VARDAGSLYDNAD STEG 2


För dig som har gått kontakt och vardagslydnadskurs steg 1 eller unghundskurs. Vi fortsätter jobba med vardagslydnaden för att få mer stadga även med störning. Vissa lektioner är utomhus. Max 8 hundar.


9 h – 1 500 kr

KONTAKT OCH VARDAGSLYDNAD STEG 3


För dig som har gått unghundskurs, kontakt och vardagaslydnad steg 2 eller motsvarande. Vi tränar på att kunna föra din hund lös med små signaler och vi jobbar med lina på promenaderna, i möten och inkallning. Flera av lektionerna är utomhus för mycket störningsträning. Max 8 hundar.


9 h – 1 500 kr

TVÅHUNDSKURS


För dig som har flera hundar i din flock och vill ha samma ordning på båda vid promenad och övrig träning. Vi kikar på din flocks relation för att få bästa samspelet. Förkunskap för kursen är vardagslydnadskurs för båda hundarna. Max 6 par/12 hundar.


9 h – 1 600 kr

SENIORKURS


En kurs för hundar som är fem år eller äldre. Vi jobbar med bra aktivering på enskild nivå för att ge hunden ett glädjefullt och rikare liv. Ni får lära er att massera och stretcha din hund för ökat välbefinnande och lära er att känna igenom hunden. En veterinär kommer även och berättar om de vanligaste problemen som finns för äldre hundar och vad vi kan hålla koll på. Max 6 hundar.


7,5 h – 1 500 kr

HUNDMÖTESKURS


För dig som upplever det problematiskt att möta andra hundar på promenad. Här får du lära dig varför hunden reagerar som den gör och hur du på bästa sätt kan lösa just din hunds hundmöten. OBS! Om din hund inte alls kan umgås med några hundar - se beteendeutredning. Kursen har en hundpsykolog och ett diplomatshundsekipage för att kunna erbjuda den bästa hjälpen. Max 4 hundar.


8 h – 1900 kr

FÖRDJUPAD HUNDSPRÅKSKURS


En fördjupad hundspråkskurs där vi går igenom hundens språk och beteende, filmar möten med era hundar och våra diplomathundar. Filmning hemma med flock eller kompisar. Liten grupp för att kunna analysera och jobba vidare med varje hunds styrkor och stärka andra sidor. Inga problembeteendehundar - då får du gå som observatör och endast filma hemma. Max 6 hundar.


16 h – 2 5OO krKURSSTARTER


Här kommer vårterminens startdatum - ni som står på intresselistan får schema via mejl men kika på hemsidan då mejl inte alltid når fram


För frågor rörande kurer, schema o anmälan :

lena@hundenshus.com


 Några av de kurser som är närmast  i start


Unghundskurs 3/3  


 Kontakt och vardagslydnad steg 2   april


Nose Work 2 utomhussök  7maj
AKTIVITETER

ÖPPENTRÄNING

Agility med Hanna

Tisdag 10 /3 18-19.30

Tisdag 24/3 18-19.30

För dig o din hund som gått vår agilitykurs


FIKAKVÄLLAR

Måndag 6/4

17.30-1845SOCIALPROMENAD

Måndag 16 mars 14.00 Sidjön

      Måndag 23 mars 11.00 Stadsturlena@hundenshus.com
ÖVRIGT

 


TERAPI & SKOLHUNDSUTBILDNING

Inprovningar för nästkommande starter startar i januari 2020


Starter:

Veberöd 23 Maj

Veberöd 6 Juli

  Sundsvall 15 Juni
ANMÄLAN & FRÅGOR

O7O - 286 49 8O

lena@hundenshus.comÅterförsäljare av Metizosele och koppel.

Vid köp ställer vi in och ger dig träningsråd.