Agility

Upptäck varför agility är en av världens mest älskade hundsporter!
Agilitykurs på Hundens Hus

Vad är agility?

I den populära hundsporten agility ska hund och förare klara en hinderbana med olika typer av hinder på tid. Den bygger på kontakt, följsamhet och samarbete mellan förare och hund. Grundtanken är att agility ska vara roligt för både förare och hund.

På agilitykursen är vi en liten grupp vilket underlättar för hunden att vänta på sin tur, träna på att slappna av mellan träningen och få hjälp att lära sig hindren för en stabil grund till att fortsätta i olika steg för den som vill. Alla hundar ska värmas upp i denna sport så de övningarna ingår i kursen.

Agilitykurs steg 1, 2 & 3

AGILITY STEG 1

Vi introducerar alla hinder utom vippbrädan för hunden och tränar på grundläggande handling. Vi jobbar även med av- och på knapp och uppvärmning/nedvarvning.

AGILITY STEG 2

För dig som gått Agility steg 1. Vi tränar vidare på alla hinder och introducerar vippbrädan. Vi börjar bygga kombinationer och kortare banor.

AGILITY STEG 3

För dig som gått Agility steg 2. Vi bygger banor tillsammans och tränar på vår handling. Här förbereder vi oss för tävling. 

Agilitykurser tunnel

Här kan du anmäla dig

Vi sätter startdatum för alla kurser när vi fått in några intresseanmälningar.

Här kan du  anmäla dig till någon av kursstarterna ovan, eller skicka in en intresseanmälan till någon av alla våra andra kurser! Om du gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart den/de kurser du är intresserad av ska starta!

Dela på Facebook
Twittra om oss
Tipsa en kollega
Maila en vän