Noskurser

I princip alla hundar ÄLSKAR att använda nosen! Lär dig lättsam Nosework, leta goda kantareller eller öva spår och sök.
kantarellsök

Kantarellsök

Lär hunden hjälpa till att hitta och markera svamp i skogen i denna populära noskurs. Hundarna får lära sig känna igen doften och jobba in en markering. Vi har en härlig kurs ute med våra hundar. Vi jobbar med svampsök och markeringar, målet att alla ska kunna markera när de hittar svampen. Du får med dig verktyg hur du kan ”jobba in” annan svamp (annan doft). 7,5-8 timmar

Personspår steg 1 & 2

PERSONSPÅR STEG 1

Du får lära dig lägga spår och även låta hunden gå spår lagda av andra kursdeltagare. Du får med dig redskap att kunna jobba med försvåringar för bra aktivering tillsammans med hunden.

PERSONSPÅR STEG 2

För dig som gått personspår steg 1. Vi ökar svårigheterna från varje individs nivå. Ger hunden nya utmaningar som ökar på ert samarbete. 

Spårkurs
Viltspår

Viltspår

Viltspår som aktivering- en härlig stund tillsammans! Du får lära dig allt från att lägga de enklaste spåren till att prova på att öka svårigheterna när hunden är redo. 

 

Mix Personspår och viltspår

MIXKURS PERSONSPÅR OCH VILTSPÅR

I denna noskurs får du lära dig lägga spår/viltspår och även låta hunden gå spår lagda av andra kursdeltagare. Du får med dig redskap att kunna jobba med försvåringar för bra aktivering tillsammans med hunden.6 timmar

Nosework noskurser
Spår

Personsök

PERSONSÖK

På denna kurs jobbar vi med personsök och hundarna får lära sig att söka personer i skogen och även hur de ska markera för matte/husse att de har hittat någon. 
När man tränar sök är vindar, belöningar och framförallt träningskamrater otroligt viktigt! Hundarna söker en i taget så här kan även den hund som har svårt att jobba med andra hundar vara med.

Nosework

En härlig sport och hundträning som utmanar både dig och din hund och ger er mer samarbete och glädje tillsammans. Det är enkelt för alla att sysselsätta sig med Nose Work. På tävling finns det tre olika klasser och i varje klass tillkommer en ny doft och svårigheten höjs. I alla klasser tävlar man i momenten behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. 

Våra instruktörer är certifierade av Svenska Noseworkklubben

NOSE WORK STEG 1

Vi startar med momenten inomhussök och behållarsök samt introducerar den första doften; eukalyptus. Under kursen prövar vi olika metoder att lära in doften så att den blir värdefull för hunden. Vi lär hundarna att söka och du som förare får träna på grundläggande handling, att läsa din hund och hur man hanterar hydrolaten. 

NOSE WORK STEG 2a – INOMHUS OCH BEHÅLLARE

Vi tränar vidare på momenten inomhussök/behållarsök och jobbar med olika sökstrategier för att göra söken mer effektiva. Vi jobbar vidare med att få tydliga markeringar av doften. Du som vill kan få introducera nästa doft; lagerblad Förkunskaper: Nose Work steg 1

NOSE WORK STEG 2b – UTOMHUS OCH FORDON

Vi lär in momenten utomhussök och fordonssök. Under kursen får du lära dig hur vind m.m. påverkar vid utomhussök och hur du kan dra fördel av detta. Vi jobbar med störningsdofter på olika sätt för att göra hundarna säkrare på vilken doft de ska söka. Du får träna dig i hur man gör mer uppstyrda sök vilket kan vara en stor fördel bland annat i fordonssöken då hundarna i regel inte får sätta upp tassarna på fordonet. Stora delar av kursen är utomhus i närområdet av Hundens Hus. Förkunskaper: Nose Work steg 1


NYHET! Nose Work- aktivering  för dig som bara vill prova på som aktivering se aktiveringskurserna! Det finns både inomhus steg och utomhus steg där också!

nosework hundens hus
Noskurser

Här kan du anmäla dig

Vi sätter startdatum för alla kurser när vi fått in några intresseanmälningar.

Här kan du  anmäla dig till någon av kursstarterna ovan, eller skicka in en intresseanmälan till någon av alla våra andra kurser! Om du gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart den/de kurser du är intresserad av ska starta!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Twittra om oss
Dela på linkedin
Tipsa en kollega
Dela på email
Maila en vän