Valpkurser

Den viktigaste kursen för dig och din hund!
Valpkurs

Varför ska jag gå en valpkurs?

Vi tycker att den allra viktigaste kursen för hundägaren och valpen är valpkurs.

Alla etologer/psykologer är eniga om att den första tiden i våra liv är så viktig för vårt sociala beteende. Vi har ett stort ansvar att lotsa våra nyblivna hundägare in i den senaste forskningens spännande värld, därför startar valpkurserna med en teorikväll tillsammans med Lena Andersson specialiserad Hundpsykolog där du bland annat får lära dig om valpens utveckling till vuxen hund då blir det lättare att skapa förståelse för deras olika utvecklingsfaser och behov. Du får också ställa Dina frågor och funderingar om Din nya familjemedlem.

Att skapa kunskap och ge verktyg för valpens behov av vila, trygghet och nyfiket få utforska världen när den ska lära sig allt nytt i livet är grunden för oss. En tydlig inlärningsmetodik skapar bra förutsättningar. Vardagslydnaden ska börja där. 

Vill du gå en motsvarande kurs med en äldre hund? Kolla in våra kurser i vardagslydnad!

Valpkursen

En kurs för valpar upp till fem månader. En hundägarutbildning som innehåller teoridag och en valpspråkslektion med hundpsykolog där du får lära dig att läsa av din hunds språk och personlighet tillsammans med andra valpar. 

Våra välutbildade Diplomathundar finns med på den lektionen så din valp får träffa vuxna språksäkra och trygga hundar. Under kursen kommer valpen att få en bra grund i passivitet, kontakt, inkallning och koppelträning. Dessutom kommer vi att träna på av- och på knapp, hantering, förbudsträning och den viktiga leken. 13 timmar

Starter se startsidan där vi sätter datum när kurserna startar.

Valpkurs
träna hundmöten

Lektion i hundspråk

Special kunskap: På våra valpkurser har vi en språklektion för dig och din valp som bygger vidare på den teorikväll vi startar kursen med. Då kan du lättare skapa bra möten i framtiden för din hund- 

Det ska vara kul att ha och vara hund! ”Diplomathundar” – våra hundar som har ett fint grundspråk fortsätter vi utbilda hela deras liv utifrån deras mognad. De deltar på våra valpkurser för att ge valparna trygga möten med vuxna hundar förutom sina valpkompisar på kursen. Du får verktyg för att skapa fina möten i framtiden för din hund.

Här kan du anmäla dig

Vi sätter startdatum för alla kurser när vi fått in några intresseanmälningar.

Här kan du  anmäla dig till någon av kursstarterna ovan, eller skicka in en intresseanmälan till någon av alla våra andra kurser! Om du gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart den/de kurser du är intresserad av ska starta!

Dela på Facebook
Twittra om oss
Tipsa en kollega
Maila en vän