Första hjälpen för hundar

Var redo om det som inte får hända händer!
Första hjälpen för hundar

Första-hjälpen-kurs hundägare

Ibland händer det som inte får hända!

Denna utbildningen ger dig kunskap om hur du ska agera om olyckan är framme. Första hjälpen för hundar ersätter inte på något sätt veterinärkontakt utan är ett komplement för att ge din hund bästa chansen till överlevnad om något händer.

Vad ingår i kursen?

I kursen ”Första hjälpen för hundar” varvar vi teori och praktik. Du får lära dig en bra struktur på vad som ska göras och i vilken ordning. Du får kunskap i hur du känner igen och tar hand om olika skador såsom ormbett, stickskador, nedkylning, drunkning mm. Med hjälp av vår HLR-hunddocka CasPeR får du lära dig och öva på hur man utövar hjärt- och lungräddning (HLR) på hund. Vi tränar på hur man kan lägga olika förband och i vilka situationer som de olika förbanden passar bäst.

I kursen ingår också hur man kan förebygga vanliga farliga tillstånd samt träning på att bedöma hundens allmäntillstånd för att snabbare kunna avgöra om hunden blivit sjuk. Du får en välfylld, smidig väska med förbandmaterial men du får under kursen även tips och råd på hur du kan använda vanliga lättillgängliga material.
Om din hund är van att bli hanterad och fungerar bra tillsammans med
andra hundar är den välkommen att följa med.

Kurs i HLR för hundar

Här kan du anmäla dig

Vi sätter startdatum för alla kurser när vi fått in några intresseanmälningar.

Här kan du  anmäla dig till någon av kursstarterna ovan, eller skicka in en intresseanmälan till någon av alla våra andra kurser! Om du gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart den/de kurser du är intresserad av ska starta!

Dela på Facebook
Twittra om oss
Tipsa en kollega
Maila en vän